Σημαντική ενημέρωση … ΑΔΕΔΥ : Επιστολή για την διεκδίκηση των αναδρομικών – Αγωγές

του Παντελή Ρουμελιώτη

Αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Αργολίδας

Ενημερωτική επιστολή καθώς και γνωμάτευση της Νομικής της Συμβούλου απέστειλε η ΑΔΕΔΥ προς τις Ομοσπονδίες – μέλη της σχετικά με το θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών.

Μετά την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης από το ΣτΕ και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει κρίνεται σκόπιμο, σύμφωνα με την γνωμάτευση, να ασκηθούν αγωγές από όσους διεκδικούν αναδρομικά πριν από την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Συμπερασματικά :

Για λόγους απόλυτης ασφάλειας καλό είναι να έχουν ασκηθεί αγωγές μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 (ημερομηνία που εκτιμάται ότι θα δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα αναδρομικά)

Ακολουθεί η ενημερωτική επιστολή της ΑΔΕΔΥ και η γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου που εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που κρίνεται απαραίτητη η άσκηση αγωγών πριν την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Θέμα: «Διεκδίκηση αναδρομικών 13 ου – 14 ου μισθού».

Μετά την επίσπευση της εκδίκασης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της υπόθεσης για τη συνταγματικότητα ή μη του Ν. 4093/2012 που κατάργησε εντελώς τα δώρα και το επίδομα αδείας (500 + 250 + 250 €), ζητήσαμε από τη Νομική σύμβουλο, σχετική Γνωμοδότηση.

Επειδή πέραν της συνταγματικότητας θα κριθεί επιπλέον και η αναδρομικότητα των απαιτήσεων, σας κοινοποιούμε τη σχετική Γνωμοδότηση προκειμένου να την αξιοποιήσετε για την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπείτε.

Εξυπακούεται ότι η επαναφορά του συνόλου του 13 ου και 14 ου μισθού είναι στην προμετωπίδα των αιτημάτων μας και θα αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης και στην επικείμενη συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                        ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Κατεβάστε την επιστολή

2019.01.21-ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ-21.1.2019-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΣΤΕ-ΓΙΑ-ΤΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Απάντηση