Συνέχιση του αγώνα κατά του συστήματος διορισμών – 24ωρη απεργία στον Δημόσιο Τομέα προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

Συνεχίζονται με συνεχώς αυξανόμενη ένταση οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που εξήγγειλε η κυβέρνηση και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών.

Για την ενίσχυση αυτού του αγώνα η ΑΔΕΔΥ προκήρυξη απεργιακή κινητοποίηση σε όλο τον δημόσιο τομέα για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης – εκτός απροόπτου- του νέου συστήματος.

Την ίδια στιγμή κινητοποίησεις διοργανώνει και η ΕΛΜΕ Αργολίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΛΜΕ Αργολίδας :

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αργολίδας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων οι οποίοι επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο και αποφασίζει:

  • Την πραγματοποίηση 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, από τις 08 ως 11 π.μ. συμπληρωματικά ως προς την στάση που έχει προκηρύξει ΟΛΜΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, προκειμένου να καλυφθεί πλήρως η μέρα της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019 για την διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών μας στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή, στις 11 π.μ., με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  • Την μίσθωση λεωφορείου, σε συνεργασία με το Δ.Σ του Συλλόγου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσής Αργολίδας, εφόσον υπάρξει σημαντικό σχετικό ενδιαφέρον από τους συναδέλφους, για την δωρεάν και ασφαλή μετάβασή τους στην ανωτέρω δράση.

Για τον σκοπό αυτό καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να μετακινηθούν με το λεωφορείο του Συλλόγου στην Αθήνα, να το δηλώσουν ηλεκτρονικά στο email του Συλλόγου (elmeargol@gmail.com) ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα (6944411705, 6945522633) αυστηρά μέχρι την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. (δεδομένου ότι το λεωφορείο πρέπει να αναχωρήσει αρκετά νωρίς την Πέμπτη).

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει σημαντικό ενδιαφέρον για μετακίνηση των συναδέλφων στην κεντρική συγκέντρωση των Αθηνών, καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε κοινή με τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναδέλφους συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Αργολίδας στις 11:30 πμ την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Στην περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης οι ανωτέρω δράσεις θα μεταφερθούν αναλόγως.”

Το έγγραφο της ΑΔΕΔΥ

24ωρη κινητοποίηση στο Δημόσιο

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11:00πμ, στη Βουλή

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:

 «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.

Κατεβάστε το έγγραφο της ΕΛΜΕ

Κατεβάστε το έγγραφο της ΑΔΕΔΥ

Απάντηση