Εγκρίσεις “ολιγομελών” τμημάτων ΕΠΑΛ – Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Αργολίδας

Νέες εγκρίσεις ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας σήμερα Πέμπτη 13/9/2018. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από πολλούς παράγοντες (τοπικούς βουλευτές, στελέχη εκπαίδευσης, συλλόγους διδασκόντων, ΕΛΜΕ) τα τμήματα πληροφορικής των δύο ΕΠΑΛ του νομού Αργολίδας δεν περιλαμβάνονται στην νέα λίστα. (Κατεβάστε την λίστα εδώ)

Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα καθότι το μεν τμήμα πληροφορικής του ΕΠΑΛ Άργους δεν είναι πλέον ολιγομελές μετά τις νέες εγγραφές ενώ στο αντίστοιχο του ΕΠΑΛ Ναυπλίου φοιτούν μαθητές της Γ τάξης οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Πολύ διαφωτιστική είναι η ανακοίνωση διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Αργολίδας :

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας μετά την γνωστοποίηση των εγκρίσεων ολιγομελών τμημάτων τόσο στην Γενική όσο και στην Τεχνική εκπαίδευση διαπίστωσε την περικοπή τμημάτων του Τομέα πληροφορικής τόσο στη Β΄τάξη του ΕΠΑΛ Άργους όσο και στη Γ΄τάξη του ΕΠΑΛ Ναυπλίου.

Και στις δυο περιπτώσεις απαιτεί την έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων αφού ουσιαστικά μπαίνουν σοβαρά εμπόδια στις επιλογές των μαθητών. Θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο φοίτησης -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- ή ειδικότητα και να φοιτήσουν σε άλλη που δεν θα είναι η πρώτη τους επιλογή.

Επισημαίνουμε επίσης ότι υπάρχει επαρκές προσωπικό για την λειτουργία των τμημάτων και δεν θα χρειαστεί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών

Ειδικότερα στην περίπτωση της κατάργησης του τμήματος πληροφορικής στη Γ΄ Λυκείου, οι μαθητές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους θα πρέπει να φοιτήσουν σε σχολείο εκτός νομού πράγμα ανέφικτο και εξοντωτικό γι αυτούς.

Με την κατάργηση του τμήματος ουσιαστικά οι μαθητές μας εμποδίζονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους αφού είναι αδύνατο να αλλάξουν ειδικότητα στην Γ΄ τάξη γιατί δεν λειτουργεί ούτε σε γειτονικό ΕΠΑΛ κάποια αντίστοιχη.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να επανεξεταστεί η απόφαση για περικοπή των τμημάτων και αυτά να λειτουργήσουν κανονικά για το σχολικό έτος που αρχίζει σε λίγο.Κατεβάστε το αρχείο εδώ

Είναι επομένως πολύ σημαντικό να εγκριθεί η λειτουργία όλων των “ολιγομελών” τμημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση να ενταθούν οι προσπάθειες όλων.

Απάντηση