Παιδεία Για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα

Εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το Smoke Free Greece είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο “George D. Behrakis” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

«Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»

Πρόκειται για ομαδικό έργο ενός επιτελείου διακεκριμένων επιστημόνων, που με πίστη στην αξία της εκπαίδευσης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία προσπάθεια επιστημονικής και διδακτικής προσέγγισης του σύμπλοκου προβλήματος που λέγεται «κάπνισμα».

Το εγχειρίδιο απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους εκπαιδευτικούς, ενδιαφέρει όμως και τους γονείς, καθώς περιέχει όλα, όσα κάποιος θα ήθελε πρώτα ο ίδιος να γνωρίζει για το κάπνισμα και στη συνέχεια να μπορεί να τα μεταδίδει σε τρίτους, κυρίως δε σε παιδιά: την τοξικότητα και τις επιπτώσεις στην υγεία, το παθητικό καπνισμα, τον εθισμό και τις μεθόδους διακοπής, τη σχετική νομοθεσία, τη διαφήμιση και τα διάφορα είδη καπνικών και μη καιόμενων προιόντων.

Για διευκόλυνση αυτής της μεταφοράς γνώσης, που αποτελεί την πεμπτουσία του όλου έργου, η έντυπη μορφή του κειμένου συνοδεύεται και από ηλεκτρονική έκδοση. Κάθε θεματικός άξονας συνοδεύεται από μία σύνοψη σε power point, που επιτρέπει την παρουσίαση της ύλης υπό τη μορφή έτοιμου εκπαιδευτικού υλικού, με όλους τους πίνακες και όλες τις εικόνες της αντίστοιχης ενότητας.

Το έργο φιλοδοξεί να διαδοθεί και να παίξει το ρόλο ενός αποτελεσματικού εργαλείου στα χέρια της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, που με το δικό της δυναμισμό θα το βελτιώσει, θα το εξελίξει, θα το ενδυναμώσει αλλά κυρίως, θα το μεταφέρει στην τάξη.

Το μήνυμα του εξωφύλλου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και επίπονης επιστημονικής αναζήτησης και προτείνεται ως το κύριο επικοινωνιακό μήνυμα για την αποτελεσματική πρόληψη του καπνίσματος σε εθνικό επίπεδο.

Το πόνημα, έχει παραχθεί με χορηγία του Behrakis Foundation της Βοστώνης των ΗΠΑ και της Εθνικής Τράπεζας που με φορέα την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στοχεύει στην πρόληψη του καπνίσματος στο μαθητικό πληθυσμό μέσα από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατεβάστε το υλικό!

Απάντηση