Home Κατηγορίες

Του Παντελή Ρουμελιώτη                                                                     Ναύπλιο, 14-8-2019

Αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Αργολίδας

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες χρόνια πολλά σε όλους και όλες, 

σας ενημερώνω ότι το ΠΥΣΔΕ Αργολίδας με την αριθμ.17/14-08-2019 πράξη του και μετά την απόφαση τοποθέτησης των υπεράριθμων εκπαιδευτικών από τον Περιφερειακό Δ/ντή ανακοίνωσε τους εξής αναμορφωμένους πίνακες οργανικών κενών :

Π Ρ Ω ΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ03      2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ : Μία (1) θέση

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ04     1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ : Μία (1) θέση

                              1ο ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ : Μία (1) θέση

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ82      1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ : Δύο (2) θέσεις

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ87.02 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ : Μία (1) θέση

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ87.08 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ : Μία (1) θέση

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ87.09 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ : Μία (1) θέση

ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ02  ΓΕΛ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ : Μία (1) θέση (13 ωρ)

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ11 2ο Γ/ΣΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Μία (1) θέση

Τ Ρ Ι ΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ04  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ : Μία (1) θέση

ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ02  Γ/ΣΙΟ Κρανιδίου : Μία (1) θέση (12 ωρ)

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ04  Γ/ΣΙΟ Κρανιδίου : Δύο (2) θέσεις

                           Γυμνάσιο Ερμιόνης : Μία (1) θέση

                          ΓΕΛ Κρανιδίου : Δύο (2) θέσεις

                           ΓΕΛ Ερμιόνης : Μία (1) θέση

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ78   ΓΕΛ Κρανιδίου : Μία (1) θέση

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ83   ΕΠΑΛ Κρανιδίου : Δύο (2) θέσεις

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ88.02  Φυτ.παραγωγής ΕΠΑΛ Κρανιδίου : Μία (1) θέση

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ λοιπόν οι συνάδελφοι οι οποίοι :

  1. Βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

  2. Έχουν διοριστεί το σχολικό έτος 2018-2019 (έχουν προσωρινή τοποθέτηση).

  3. Μετατέθηκαν στο νομό Αργολίδας με τις πρόσφατες μεταθέσεις αριθμ.πρωτ. 49181/Ε2/29-03-2019 και 87549/Ε2/31-5-19 Υ.Α.

  4. Έχουν καταθέσει αίτηση για βελτίωση θέσης ενεστώτος έτους.

  5. Επιστρέφουν από το εξωτερικό το τρέχον σχολικό έτος.

  6. Κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και με δήλωσή τους ζήτησαν να μη τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα, αλλά να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθ.15 του ΠΔ50/1996

να υποβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και ώρα 10.00, δήλωση στην οποία να αναγράφουν τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες (έως 20), όπου επιθυμούν να τοποθετηθούν ή να μετατεθούν.

Καλό θα είναι στη δήλωση τοποθέτησης να δηλώσετε επιπλέον θέσεις από αυτές που έχουν προσδιοριστεί ως κενές, για το λόγο ότι από τη διαδικασία των βελτιώσεων μπορεί να προκύψουν νέα οργανικά κενά από τους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς.

Πάντα στην διάθεσή σας,

Παντελής Ρουμελιώτης

 Την Πέμπτη αργά το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ προκειμένου να υπάρξει εισήγηση για τις αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Για τις συνεδριάσεις αυτές και την τελική εισήγηση έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Ορθά το συμβούλιο αποφάσισε και η πολιτική ηγεσία υιοθέτησε, την πραγματοποίηση αποσπάσεων αυτή τη χρονική περίοδο και όχι στο τέλος Αυγούστου. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν και η χρονική καθυστέρηση που προέκυψε από την έκτακτη προσφυγή στις κάλπες και την άρνηση να ζητηθεί εξαίρεση από το ΣΤΕ δεν έπρεπε να σταθούν εμπόδιο στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και την έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών που μετακινούνται. Όσον αφορά τις αιτιάσεις ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αποσπάσεις σε φορείς, έχω και στο παρελθόν διατυπώσει την άποψη ότι οι εγκύκλιοι των αποσπάσεων οφείλουν να προτάσσουν την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στις σχολικές μονάδες.

Ορθά επίσης αποφασίστηκε να προσδιοριστούν χρονικά οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ έτσι ώστε η εισήγηση για τις αποσπάσεις να έπεται της αντίστοιχης του ΚΥΣΠΕ και να συμπεριληφθούν τα εναπομείναντα κενά της πρωτοβάθμιας για τις κοινές ειδικότητες στο τελικό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν και κατόπιν εντολών της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας τα κενά αυτά εντελώς αδικαιολόγητα και παράτυπα αποκλείστηκαν για την Α φάση των αποσπάσεων.
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια η ταύτιση με τις προτάσεις των Περιφερειακών Δ/ντων Εκπαίδευσης για τα κενά ήταν απόλυτη. Ωστόσο η « a priori » αποδοχή των εκτιμήσεων αυτών από την πλειοψηφία του συμβουλίου δεν διασφαλίζει την πραγματική αποτύπωση των εκπαιδευτικών αναγκών. Ως εκ τούτου η απουσία ουσιαστικής συμμετοχής των συλλογικών οργάνων (Σύλλογοι Διδασκόντων, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ) στην αποτύπωση των κενών μου επέβαλλε την καταψήφισή τους.

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν αποσπάσεις μόνο σε «ελλειμματικές» για τον κάθε κλάδο περιοχές και δεν δόθηκε δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των λεγομένων «πλεονασματικών» περιοχών. Αυτό είχε ως συνέπεια να μη δοθεί η δυνατότητα απόσπασης σε κάποιες ειδικότητες για περιοχές που ενώ θεωρητικά δεν υπάρχουν εκπαιδευτικές ελλείψεις το Σεπτέμβριο θα απαιτείται η πρόσληψη αναπληρωτών.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναληφθεί ο εμπαιγμός εκπαιδευτικών που τελευταία εμφανίζει το υπουργείο να αρνείται την ύπαρξη λειτουργικών κενών για απόσπαση και σε τρεις ημέρες να πραγματοποιούνται προσλήψεις στο συγκεκριμένο ΠΥΣΔΕ και την ίδια ειδικότητα.

Εντέλει από τις 5.317 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ένα μεγάλο μέρος (3.697 αιτήσεις) έχει ικανοποιηθεί. Στην Γενική εκπαίδευση ικανοποιήθηκε το 70.62 % (3.240 αιτήσεις) και στην Ειδική Αγωγή ικανοποιήθηκε το 87.5% (119 αιτήσεις). Το αντίστοιχο ποσοστό στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά είναι 45% και ικανοποιήθηκαν 180 αιτήσεις. Επιπλέον και ύστερα από αίτησή τους διατέθηκαν 32 καθηγητές στη Εκκλησιαστική εκπαίδευση και 7 στον Αρμενικό Κυανού Σταυρό

Ωστόσο εκατοντάδες συνάδελφοί μας που ταλαιπωρούνται από ιδιαίτερα προβλήματα οικογενειακά και υγείας εξακολουθούν να παραμένουν μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους. Απαιτείται από τη πολιτεία να δείξει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και να πραγματοποιήσει σύντομα μια Β φάση αποσπάσεων, έτσι ώστε να τους επιτρέψει να εργαστούν κοντά στις οικογένειές τους και σε καλύτερες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης. Άλλωστε η Β φάση δεν επιβάλλεται μόνο από κοινωνικούς λόγους αλλά και την αναγκαιότητα κάλυψης των εκατοντάδων λειτουργικών κενών που κάθε χρόνο «αποκαλύπτονται» με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα προκύψουν από τις αναμενόμενες αποσπάσεις σε φορείς.

Η νέα πολιτική ηγεσία θα πρέπει να σταθεί αρωγός σε όσους εκπαιδευτικούς βιώνουν δυσβάσταχτα οικογενειακά και ιατρικά προβλήματα. Οι αλαζονικές και αυταρχικές συμπεριφορές που οι προκάτοχοι και το περιβάλλον τους επέδειξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν δεν θα πρέπει να επαναληφθούν.
Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και ενθαρρυντικά.

Του Παντελή Ρουμελιώτη

Αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Αργολίδας

Κατά την σημερινή συνεδρίασή του (Παρασκευή 2/8/2019) το συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης τα εξής :  

Προτεινόμενες τοποθετήσεις : 

Κλάδος ΠΕ02
 Καν……….. Αλεξάνδρα του 1 ου ΓΕΛ Άργους, στο 4ο Γυμνάσιο Άργους.

Κλάδος ΠΕ03
 Σωτ……………… Κωνσταντίνος του 1 ου ΓΕΛ Άργους, στο 3ο ΓΕΛ Άργους

Κλάδος ΠΕ06
 Γαρ………….. Σταυρούλα του 1 ου Γυμνασίου Άργους, στο 3ο Γυμνάσιο Άργους.

Κλάδος ΠΕ84 Τεχνολογία Γυμνασίου
 Δαν……….. Κωνσταντινιά του 1 ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου, στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου.

Κλάδος ΠΕ86
 Ρουμπεδάκη Ασπασία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους (1 η ομάδα), στο 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου (2 η όμορη ομάδα).

Πάντα στην διάθεσή σας,

Παντελής Ρουμελιώτης